Is uw winkel toe aan een verbouwing of heeft u een nieuwe winkel op het oog? Al jaren helpen wij bakkers met hun winkelinterieur. Of het nu gaat om een paar nieuwe meubels of een volledige winkelverbouwing. Bakkersmaat helpt de bakker vanaf het eerste moment. Samen maken we een plan, geven we bakkers advies en delen we onze kennis. Zo leveren we uiteindelijk de winkel op die de bakker voor ogen heeft. 

Volgens de eigenaar Martijn Hartog van Warme Bakker Klaas Hartog was de winkel toe aan vernieuwing. ‘Het interieur was verouderd en ik wilde de producten anders presenteren. Er was iets nodig om de huidige klanten te behouden en het klantenbestand uit te breiden.’ Samen met Martijn hebben we een plan gemaakt. Gekeken naar de routing van de winkel, het assortiment en zijn wensen. Ondertussen is de nieuwe winkel zo’n vier weken open. Een mooi moment om naar de ervaring van Martijn te vragen.

Waarom de stap naar een nieuwe winkel?

‘Het is heel gemakkelijk om in de dagelijkse gang van zaken op te gaan maar investeren in je winkel is noodzakelijk! Ik merkte dat het klanten aantal langzaam terug liep. Samen met Bakkersmaat hebben we toen een onderzoek opgesteld. Aan de hand van deze resultaten zijn we begonnen met verschillende acties, ook van verschillende producten. Hier kwamen zeker nieuwe klanten op af maar dit gaf een korte impuls en bleef niet lang hangen. Het was tijd voor verandering!’

Heb je naast je winkel ook een nieuw assortiment?

‘Jazeker, ik wilde graag uitbreiden met nieuwe producten. De tijd verandert. Mensen zijn bewuster met hun voedingskeuze. Daar wilde ik op inspelen, en de klant van extra gemak te voorzien. Naast brood, Spakenburgs hart, cake en koek wilde ik speciale producten in de winkel kunnen leggen.

Wij zijn daarom een samenwerking aangegaan met een lokale natuurwinkel die eerlijke en gezonde producten leveren zoals yoghurt en melk. Het gemak staat hier voorop. Wij zijn gevestigd midden in het dorp waar iedereen zo even binnen loopt. De lokale natuurwinkel ligt buiten het dorp en is voor de mensen dan toch een stuk omrijden. Het is dus super handig dat de klant een ambachtelijk brood én biologische melk kan halen bij de bakker.

Ook onze eigengemaakte granola, haverkoeken en nieuwe volkoren producten komen in de nieuwe vitrines beter tot hun recht.’

Ik zie een mooie koffiecorner, is dat ook nieuw?

‘Uit het onderzoek bleek dat onze klanten behoefte hebben aan take-away koffie. Daarom hebben wij ruimte gemaakt voor een koffiecorner. Zo kan de klant ‘s ochtends een brood en een kop koffie halen. Hiermee willen we de klant service bieden.

Naast het interieur en het uitgebreide assortiment is de koffiecorner dus één van de grootste veranderingen die wij hebben doorgevoerd. Hiermee willen we onze huidige klanten binden maar ook nieuwe klanten mee werven.’

Hoe lang heeft de verbouwing in totaal geduurd?

‘De verbouwing heeft in totaal 14 dagen geduurd. Gelukkig hebben wij een mooie noodwinkel voor de deur kunnen plaatsen zodat wij, met een iets minder uitgebreid assortiment, de bakkerij wel open konden houden.’

Wat zijn tot nu toe de reacties van de klanten?

‘Wij krijgen veel positieve reacties van onze klanten, dit doet ons uiteraard erg goed. De aankomende tijd moet ik gaan meten of de verbouwing zijn doel bewezen heeft. Dat wij meer omzet scoren en onze klantenkring zich heeft uitgebreid.’

Waarom heb je voor Bakkersmaat gekozen?

‘Ik werk al geruime tijd samen met Bakkersmaat. Al jaren ondersteunen ze mij op het gebied van marketing en reclame. Aangezien ze al meerdere verbouwingen met succes hebben geleid, was de keuze snel gemaakt. Zij hebben ruime ervaring in de bakkerswereld. Van klantenkennis, productkennis en het presenteren van het assortiment, hebben zij mij voorzien van het juiste advies.

Bakkersmaat is vanaf het begin bij de verbouwing betrokken geweest. Van advies, ontwerp, verbouwing en nazorg stonden ze voor ons klaar. De communicatie verloopt goed door de snelle en korte lijnen. Wij krijgen positieve reacties van onze klanten, dit doet ons uiteraard erg goed.’

Heb je feedback, wat er anders had gekund?

‘Als ik dan toch een advies mag geven, dan is het wellicht handiger om de verbouwing plaats te laten vinden in het voorjaar. Dan is het langer licht en dat is toch wel handiger.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *